Kunstmonsteret i film

Brug film som inspiration til plot og karakteropbygning

Tror snart jeg kan skrive 10 år som serie-seer. Den første var “Heroes” og da folkene bag “Lost” udgav den ene sæson efter den anden så var der ingen vej tilbage. Jeg har fulgt nyudgivelserne på Netflix og på HBO trofast. Eftersom jeg ikke har tænkt mig at stoppe med at se TV, så fortæller jeg mig selv, at det også er en måde at studere opbygning af plot og karakter på. Men noget jeg godt kunne tænke mig at ændre lidt på er, at se flere film i stedet for en middelmådig serie (eller endnu være at gense en serie eller sæson;))

Førhen var en af de bedste måder at holde afslapningsweekend på at gå i Blockbuster. Halvdelen af fornøjelse var at optimere sammensætningen af de 3-5 film. Uanset hvor uheldigt ens valg af film faldt ud så, så man den færdig. De værste filmoplevelser har vi her i huset kaldt bamsefilm. Heldigvis har der også været mange gode imellem.

Med de forskellige streamingtjenester føles det som en blandning af, at der ikke er en eneste film og alt for mange. Jeg opgiver tit foretagendet med at finde én men i går faldt mine øjne på “The Meyerowitz Stories” på Netflix.

En film der hedder noget med fortællinger vil til hver en tid fange min opmærksomhed. Når den derudover er bygget op omkring en dysfunktionel familie og et spørgsmål om kunstnerens rolle så er jeg fanget ind. Faren er et rent kunstmonster, hvilket er et udtryk jeg første gang hørte gennem forfatteren Jenny Offill. Filmen er underholdende og de spiller godt men den mangler et eller andet magisk, som jeg ikke lige kan sætte ord på nu men jeg er glad for, at jeg valgte at se den fremfor endnu et afsnit af en serie. Jeg giver den . . . film anbefaling

Kan du anbefale en god film der handler om familierelationer?

Skriv gerne en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.