En bog om ugen. En liste til at notere en bog om ugen + muligheden for at give en særlig god læseoplevelse et hjerte

En bog om ugen

bogliste

En bog om ugen

Hvert år vil jeg gerne nå at læse flere bøger end jeg gør. Da 2017 sluttede syntes jeg overhovedet ikke at jeg havde mæsket mig i nok bøger. I stedet for at lade mig gå på af den ulæste stak i reolen tog jeg i stedet den læsedagbog frem som jeg har ført i mange år.  Her blev jeg mindet om alle de skønne læseoplevelser som hver årstid alligevel altid når at byde på.

Min første læsedagbog førte jeg selv i et af de små Moleskine hæfter. Linie for linie har jeg skrevet en liste med forfatternavn, titel og dato.

Da jeg fik den rigtige læsedagbog som Moleskine har lavet tænkte jeg, at det ville blive endnu bedre nu hvor jeg kunne tilføje flere detaljer. I stedet opdagede jeg, at det eneste min hukommelse indtil videre har brug for er bogens titel og datoen. Når jeg ser de to ting side om side så kommer hele læseoplevelsen gerne tilbage til mig.

Alligevel er jeg glad for den nyeste notesbog som jeg har købt mig med fine blomster på. For den kobler det helt enkle sammen med muligheden for at kunne skrive et par linier i fri stil.

Jeg har førhen forsøgt at finde udklip med forsider af de læste bøger så jeg kan lime dem ind i læsedagbogen. Med den nye notesbog har jeg i stedet prøvet at samle udklippene af de bøger i reolen som jeg endnu ikke har fået læst og så lagt dem i en kuvert. Fra kuverten trækker jeg den næste læseoplevelse og tilføjer derefter udklippet til læsedagbogen over læste bøger.

Læsedagbog og bøger jeg gerne snart vil læse - Den evige ild, En anden gren, Den underjordiske jernbane, Arv og miljø

Hvis du også gerne vil læse flere bøger fremover, eller bare gerne holde lidt overblik over dem du faktisk får læst, så har jeg lavet en PDF med plads til 52 læseoplevelser i 2018 og yderligere 52 i 2019. Det lille hjerte ud for hver felt kan udfyldes, hvis det var en særlig god bog eller en bog man gerne vil anbefale.

Jeg er spændt på om jeg selv får læst 52 skønlitterære bøger i år men uanset antallet så er hver læseoplevelse med til at berige året.

PDF kan hentes ved at klikke på linket “En bog om ugen” øverst i dette indlæg

God læselyst

One thought on “En bog om ugen”

Skriv gerne en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.