Ideer og inspiration til at sætte sig ned og skrive

Stikord og skriveøvelser

 

Brug et stikord til at skrive

Kort med 5-7 stikord, hvis du lige mangler en ide til hvad du skal skrive. Hvert kort indeholder et ord til hver af ugens hverdage/dage som inspiration til en skriveøvelse. De kan også bruges som ide til en tegning eller et fotografi.

 

Klik og skriv ↓ 

 

 

 

Stikordene er en hjælp til at danne et indre billede at skrive ud fra. Billedet kan være fra noget rent faktisk oplevet eller fuldstændig opdigtet – der er tit mest energi forbundet med det billede der melder sig først.


Eksempel|Påfugl

Oplevelse: En flok påfugle der gemte sig i en lille have ved en borgruin i Lissabon (Husk sanser og detaljer og prøv at se hvad der sker med scenen hvis du skifter stemningen f.eks fra overtræt til nysgerrig)

Opdigtet: “Påfuglene holder til ved indgangene til de officielle bygninger. Det jordslåede ved byen har indlejret sig i murerne og sprækkerne i vejene. Selv vasketøjet der hænger ude har kamoufleret sig i jord og støvfarver. Okkerfarven har dog ikke overmandet påfuglenes farverigdom og når folk når frem til indgangen bliver de mindet om de nu træder ind et sted hvor man forstår sig på, og hersker over farverne. Hun træder ind.”


Skriveøvelser

Skriveøvelserne er bygget op trin for trin så historierne lettere dukker op på papiret.

Klik (scroll) og skriv 

 

 

“Stikord og skriveøvelser” kan bruges som opvarmning men kan også gælde for dagens skrivetid – det vigtigste er at ordene finder vej og at det forhåbentlig føles lidt sjovt undervejs

Rigtig god skrivelyst 

Skriv gerne en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.